måndag 20 januari 2014

Nr man trnar

När man tränar regelbundet så kommer fler problem upp.
Hur lär man in läggade, ställande och sitt i rörelse på avstånd?
Jag måste få in det hos Myy och jag vet inte hur jag ska få in det.
Hjälp?!?


Posted via Blogaway

1 kommentar:

 1. Hej! jag vet inte riktigt om du menar läggande/ställande/sitt under gång eller om du menar inkallande med ställande/läggande? Men kortfattat så gjorde jag så här.

  Men grunden för alla är den samma, du måste ha stadga i alla 3. Alltså hunden ska kunna ligga/stå/sitta kvar medan du går runt henne och när du går i från henne.
  När mina hundar sedan hade stadgan så började jag sakta gå baklänges och när jag stannade så skulle de lägga sig/stå/ eller sätta sig. När de förstod de så börjad jag gå lite snabbare och belönade när de la sig/stannade eller satte sig (beroende på vad vi tränade). Efter ett tag så kunde jag gå i normal takt, då la jag till de ordet jag ville ha, när de förstod mitt kommando började jag gå med hundarna i fotposition.
  För att lära in inkallande med ställande lät jag min tjej bara vara och jag gick ifrån henne en liten bit, ropade på henne och alldeles framför mig sa jag stanna. Sedan utökade jag avståndet mellan oss sakta men säkert tills hon kunde stanna 10-20 m i från mig. Gör lika för att lära in sättande och läggande på avstånd.


  MVH Annika

  SvaraRadera