tisdag 19 november 2013

Amillos status

Ja för att göra en snabb uppdatering.
För 1 ½ år sedan föll Amillo ca 3 meter ner i bergsgrunden. Just då syntes inget och han fick bara ett blåmärke på hakan.

För två veckor sedan blev han halt, mer halt än vanligt och jag åkte in till vet. med honom. (Har har ibland blivit halt men då bara en halvdag och sedan blivit pigg igen.)
Konstaterat där var att han har ont i tre tår, över skulderbladen och nacken.
En röntgen och smärtstillande och antiinflammatoriskt sättes in i 14 dagar och sedan återbesök.

Nu har 14 dagar gått och idag var det dag för återkontroll på lilla knorr hanen.
Inget syntes på plåtarna och det specialist har även kollat igenom dom. Han har fortfarande ont på alla tre ställena, så var gör man nu?
Ordinationen blev linda tassarna vid lång promenader (även gärna korta promenader), sele större delen, täcke, bära vid svår terräng och undvik belastning i framvagnen (hoppa ur bilen, ner för trappor osv.).
Sedan fick vi en remiss till en rehabilitering som jag kommer kunna göra själv hemma. Återkommer med denna när det blir aktuellt.

Men hur känns det? Ja det känns bra att dom inte hittat något, men de känns ändå inte bra att dom inte hittat något. För han HAR ont men vad är det då som gör ont.

Men än är han ingen pensionär och vi ska fortsätta leva livet som vi är så bra på. Vidare på utflykter, bygga muskler och klara oss igenom livet.

Ska bli mycket intressant att se hur han reagerar på Back On Track täcket som är på väg hem.

Min lille knorrhane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar