torsdag 2 maj 2013

Blodad tand å lite jävlar anamma

Nu brinner de i baken på mig. Nu jävlar ska jag komma igång med min dröm.

Lydnads kursen har kommit igång och där varvar jag med både Myy och Amillo på planen. Dock så riktar jag in mig mest på Myy och tränar Amillo hemma med det har behöver förbättra sig på. Han är lite mer av en maskot för oss. Söte lille knorrhanen.

I går så blev det en välbehövlig heldag på klubben och hem kom jag med ett bagage av inspiration och kunskap.

Tanken var att vi skulle ha en prova på bruks dag men då det bara blev jag och Stina där så riktade vi in oss på bevakningen och patrullering som jag är intresserad av.
Vi tog oss ut i skogen och gick en patrull stig med utlagda föremål med bl Myy. Hon är en naturbegåvning den bruden. Andra rundan körde vi föremål och figge ute i skogen. Och hon är sitt vanliga jag lille trasan.
Föremålet markerar hon tydligt, har svårt att plocka upp det men visar att DÄÄÄÄÄR är det. Figgen springer hon fram till men är inte mycket aktiv i tex lek. Hon springer fram, konstaterar att där är den och kommer tillbaka i 110 knyck.

Att inte träna och  ta vara på denna hund vore som att kasta bort pengar = onödigt. Och innerst inne tror jag att Roger vill vara med i hennes utveckling och träning för han kan själv relatera till det vi gör. Nä nu ska jag få ordning på saker och ting på klubben så vi får till en kurs så snart som möjligt. Sedan ska jag röntga henne och göra MT så det är bortgjort under sommaren. Fan va jag är taggad.

Själv ska jag börja med att gå GUF så jag kan vara med på övningar osv. Det är en utbildning på två veckor som jag kan göra när kroppen är i trim efter förlossningen.
När ungen blivit lite äldre ska jag gå GMU så jag blir en fulländad soldat med hund. Äntligen så kanske jag kan få uppnå en av mina större drömmar.

I övrigt så växer jag. Nu är det snart bara 4 veckor kvar till beräknat datum. Det börjar bli lite tungt och ryggen tar stryk nu. Låg i sängen förra veckan och har nu en test period av jobb för att se om jag verkligen ska jobba eller inte. Ska jag lyssna på ryggen så säger den blankt NEJ. Ska jag lyssna på resten av mig så säger...nä skriker den JAAA.
Vi har nu äntligen fått nycklarna till huset så igår började min älskade pappa att riva hallen. Roger är där nu och river på övervåningen för att påbörja vårt sovrum. Tiden börjar gå fort nu. Framtiden är snart här och det är Juli.  :)


För övrigt så har hundarna det ganska bra. Eftersom min rygg inte är 100 % bra så lider deras aktivering lite. Tanken är att jag ska testa på mig att cykla lite, se om det går bra med ryggen. Då hoppas jag att dom båda kan få tömma energi ordentligt vilket är stundvis välbehövligt. Men det går för övrigt ingen nöd på dom. Jag tycker att dom anpassar sig OTROLGIT bra till mina dagar som går upp och ner. Jag är stolt över dom två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar