tisdag 27 augusti 2013

Nu vet jag vart jag vill just nu

I helgen som var så va jag på läger. Spår och lydnad inför apellen stod på schemat och hej va de gick bra.
Galet vilken blodad tand man fått nu inför träningen å va bra det gick.

Vi börjar med spåret. Jag tog bort Myy ifrån spår i allmänhet när jag tog henne då hon tog vind och vittrade sig fram till föremålen. Efter en helg med SWDI så började jag med hårda spår för att få ner nosen på tösen och för att få upp nogranheten på Amillo.
Det har gjort susen för hon tog spåret perfekt! Vi la först ett enkelt spår och chansade på apporterna. Tre apporter fanns i spåret.
Första gick hon över. Andra visade hon och jag visade uppskattning och sista tog hon dirrekt i munnen. Jag jobbade fram ett intresse i spåret med apporterna och dom blev SÅÅÅÅ roligta. Förbannad blev hon när jag tog bort dom och vi skulle tillbaka till bilen.
Andra spåret blev ett appel långt spår. 300 m med tre apporter. Jävlar hon tog ALLA och noga var hon också i spåret. Så de gick ju toppen.
På söndagen la jag ett spår till på 300 meter med olika terränger och det blev jobbgit för henne på slutet. Så nu är de spåra spåra spåra för att jobba upp uthålligheten på henne.

Sedan kommer vi till lydnaden.
Det tog en kväll för att väcka henne. Jag fick tipps på hur jag ska belöna henne och vad jag ska jobba med i linförheten. Sedan var det många andra moment som vi gick igenom och jag känner mig mer trygg än någon sin på vad jag ska kräva av henne.
Jag har varit alldeles för snäll med mina krav på henne och dom ska nu höjas till hennes nivå och lite till.

Så nu har jag MT och appellen på henne som är första delmålet. Sedan ska jag börja träna inför inträdesprovet på bevakningen.

Hon är nu röntgad också med A/A på höfter och 0/1 på armbågar. Så de känns sådär men tur hon är lätt i kroppen.

Amillo mannen är under utredning då han gjorde illa sig förra våren. Den skadan kommer upp lite nu och då och sitter i höger framben. Så han ska nu röntgas och Regina som är specialist på hältor ska kolla igenom honom. Så jag hoppas att dom hittar något som inte är allt för allvarig så man får svar på varför han drar till nu och då.

I övrigt så går tiden här hemma. Det är bara finslip kvar på övervåningen i huset. Nere har ni börjat med entren. Källaren tar sig och tvättstugan är nästan klar.

Nicole är snart 3 månader och är en pigg filur. Växer så det knakar och är en aktiv tös som tar för sig.

På söndag händer något mycket speciellt. Milla min älskade Milla kommer och stannar några dagar. Hon har en skola som hon ska besöka som ligger i Sundsvall. Och istället för att bo där nere och lägga ut en massa pengara på boende så är hon mer än välkommen hit. ALLTID! Med henne kommer Erik, Rickard (pojkvän) och älskade Barras. Så de ska bli så underbart att träffa henne en andra gång under våra x antal år som vänner. Ska bli underbart!!! Längtar!

Bilder kommer senare både från helgen och allmänt på hur läget är här i skammvrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar