lördag 19 januari 2013

Onsdagens träning

I onsdags blev det en mer samlad träning med två tjejer och deras jyckar. Både Amillo och Myy fick följa med och det var välbehövligt.

Amillo fick träna fot i uthållighet. Han har en tendens att ta en snurr lite nu och då när han blir uttråkad i linförheten.

Myy la jag krut på linförheten. Första gången på länge som jag pressat henne lite hårdare där och jag blev klokare.
Hennes belöning ska inte finnas i min ficka. Den bör ligga någon annan stans. Dock har hon så dåligt minne (jämfört med taxen) så hon glömmer bort att jag lagt ut belöningen och vart den ligger. Lilla trasan.
Körde även sitt och ligg med belöningen framför henne. Hon får mer fart och det blir rätt 5/10. Sittande är fortfarande ett problem för henne. Min ligghöna.

På söndag kör vi igen i Gideå. Funderar på om jag ska ta med Amillo då också eller om det blir Myy träning. Alternativ är Nordmaling på förmiddagen med Amillo och Myy i Gideå på eftermiddagen. Ja får se.

Hundarna har fått nya halsband iaf. Riktigt coola och jag rekommenderar dom verkligen! Stadiga, rejäla och snygga.2 kommentarer:

 1. Hej.
  Läste om att du tänkt fara till Gideå. Vilka tider kan man åka dit? Kostar det något? Har själv tänkt och åka dit någon gång framöver.

  SvaraRadera
 2. Hej Marie.
  Söndagar mellan 14.00 och 16.00 är det träning i en av plantskolans växthus. Drt är Nordmalings brukshundklubb som håller i nycklarna. Vi har sagt en summa på ca 20 kr per gång man är där som sedan går till bl avslutningsfika när vi lämnar plantskolan för att träna vidare på klubbens marker.

  Du är hjärtligt välkommen nästa söndag. Då laddar vi för mer träning. Om du har facebook rekomenderar jag att gå med i både Hundar i Örnsköldsvik och Nordmalings Brukshundklubb. Då får du kontunelig info om kommande träffar runt om i kommunen.

  MVH Emma med flock

  SvaraRadera